06 januari 2005

VBK seriesegrare - Bergwall höll

The Yellow Stars - Vetlanda BK är seriesegrare år 2005, smaka på det! Det har inte hänt sedan 1994/95, då VBK vann den södra allsvenskan före BolticGöta. Segern över Västerås på bortaplan känns ännu bättre då VBK-målvakten Andreas Bergwall fick hålla nollan på sin forna hemmabana mot sitt gamla lag! Västerås inledde matchen bäst och hade flera chanser, men Bergwall visade var buren ska stå! I den andra halvleken kunde Stefan Nordén chocka hemmapubliken med att göra 0-1. Björn Einarsson som missade att avgöra mot Boltic i söndags, fick i den 70:e minuten revansch på sig själv, när han satte 0-2. Härligt!
H
ärligt måste man också säga om Carl Klingborg, som fick göra sitt första allsvenska mål för Hammarby. David Karlsson som också spelat för "The Yellow Stars" visade i vilken målform han är i, idag blev det hela fyra mål, när Bajen knäckte Bollnäs. Ett resultat som gör att mitt hösttips om vilka lag som skulle gå till Elitserien, slog in till 100%.