20 juli 2005

Byta yrke?

Hittade ett gammalt urklipp med ett kinesiskt ordspråk och det är kanske dags att besöka ams för ett yrkesbyte??
"Vill du vara lycklig en dag, drick dig full. Vill du vara lycklig i tre dagar, gift dig. Vill du vara lycklig i åtta dagar, slakta en gris och ät dig mätt. Vill du alltid vara lycklig, bli trädgårdsmästare."

2 kommentarer:

  1. Detta ordspråket är helt klart världens bästa ordspråk och det är så otroligt aktuellt i dessa tider. Tider då nästan alla utbildar sig uppåt väggarna utan att knappt ifrågasätta vad och hur de egentligen ska uppnå ett så lyckligt liv som möjligt.

    Jag började plugga delvis pga. press från föräldrar och samhället men även pga. det verkade så naturligt att göra det men insåg efter ett tag att för att jag ska bli så lycklig som möjligt, kunde ingen utbildning hjälpa mig med det.

    Efter många års pluggande hoppade jag av, och började jobba med det jag älskar att jobba med, nämligen på en golfbana ute i friska luften (ungefär som trädgårdsmästare)

    Nu i eftertid kan jag bara instämma i att detta ordspräk är så vansinnigt djupt och sant.

    Så känn efter vad ni vill göra, och gör det! Lev livet som du vill leva det, inte som samhället pressar dig till att leva det.

    Carpe Diem

    SvaraRadera
  2. Härligt att läsa.
    Lägger man dessutom till att "Livet är en hobby" så kanske fler gör som du och väljer att syssla med det man känner att man verkligen vill syssla med!

    Carpe Diem, du får bara detta liv som Robert Lind brukar säga från predikstolen i Kramfors!

    SvaraRadera