26 juli 2005

Inför

Om några timmar väntar en av säsongens svåraste bortamatcher för VMS. Masarna på Brovallen i Avesta. Masarna med världens genom tiderna bäste speedwayförare Tony Rickardsson i spetsen. Dessutom med de unga lovande förarna Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren, samt denne förre VMS-föraren Leigh Adams. I förra omgångens segermatch mot Luxo Stars i Målilla, var det dock Pontus Herou och Sebastian Aldén, som lite överraskande var bäst i Masarna. Vilket ger en föraning om den tuffa uppgiften som väntar Vetlandaförarna.

Det blir tufft, mycket tufft, VMS har inte vunnit en enda gång i Avesta, sedan återkomsten till Elitserien. Det som talar för VMS är märkligt nog Svemo, som med sina regler gör att VMS inte kan ställa upp med sitt bästa lag. Nu kommer VMS förmodligen att ställa upp med följande uppretade och förbannade "smålänningar": Jason Crump, Ales Dryml, Lee Richardson, David Ruud och Rune Holta, Mattias Nilsson och Tomas Ljung.

Men jag tror att VMS måste ha turen på sin sida i kväll om man ska lyckas rubba hemmalaget. Vad sägs om några uteslutningar för tjuvstart, några vältajmade kedjebrott och lite annat strul i förgasarna för Masarna. Då vinner vi med 50-46.

Kollar man in Svenska Spel, så är självklart Masarna storfavoriter. En hemmavinst ger endast 1,2o gånger pengarna medan VMS står i 3,00. Ett oavgjort resultat ger oddset 12,00.

Vädret är viktigt när man ska susa runt en jordbaneoval i cirka 120 km/tim. Vi hör med Tobias i tornet, vad blir det för väder i Avesta i kväll?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar