28 juli 2005

Silly Season

Just nu är det sommaruppehåll i alla de intressanta svenska fotbollsserierna. Vetlanda FF i division III, spelar nästa match i Kalmar den 2 augusti, en svår och viktig match. På FF:s hemsida läser jag att Vitalavallens plan är luftad och sandad. "Luftad och sandad", märkliga uttryck när det gäller en grön fotbollsmatta, men okej det är säkert bra för dom små stråna. Några nyförvärv för "di gröne" har det inte rapporterats om. Vi kör på med samma killar! Det ska räcka till ett nytt kontrakt.

Även Östers IF i Superettan har just nu ett uppehåll, vilket kanske är synd, då laget innan semestern var inne i ett fullständigt stim. Fyra raka vinster! Tabelltrea. Underbart.
Öster räknar med att lånet av liberianen Natus Pannie blir klart och att han spelar i den härligt rödblåa dressen i höst. Nästa match för Öster blir den 10 augusti då Väsby United kommer till Växjö och Värendsvallen.

BrassestolI superettan rör det på sig vad gäller nya spelare i de olika lagen. Rykten hit och dit och många brassar blir det? Både GAIS och Bodens SK har brassar på gång. Men inga övergångar är klara än. Personligen tror jag inte speciellt mycket på dessa snabba brassevärvningar. Många lycksökare blir det.

En del lag har iaf gjort klart med nya spelare:

AIK förstärker med Jimmy Tamandi, som inte platsade i sitt italienska lag!
Ljungskile SK har värvat den 22-årige mittfältaren Aleksandar Kitic från FC Kozara i Bosnien-Hercegovina.
Bottenlaget Mjällby vill täta bakåt och "gås tjeckiskt". Klart med målvakten Dusan Melicharék.
Västerås SK har under sommaren bytt tränare, numera är det den gamle Hammarbyhjälten Peter Markstedt, som drillar gurkspelarn.
Örebro SK har gjort klart med två nya lirare, dels försvararen Georgi Kyosev FC Vidima i Bulgariens högstaliga, samt anfallaren Paul Munster, en målfarlig 23-åring, som kommer från spel med tjeckiska ligatvåan Slavia Prag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar