28 januari 2006

Just idag är det kul ...

Det är inte utan att man garvar idag.
Man ler i mjugg.
Vad är det man skrattar åt då?
Det är förhoppningsvis mycket.
Det är säkerligen helt olika saker.
I mitt fall är det KDS familjepolitik ...
Först ska barnen undvika att lämna morsans spis ...
.. barnen ska undvika dagis och förskolor ...
.. så att dom inte blir socialister och lär sig umgås i grupp.
.. dessutom ska föräldrarna få betalt ...
.. för att vara föräldrar?
Men nu ska kommunerna dessutom inrätta "familjestationer" ...
.. med "TV-succésupernannys" ...
.. för de föräldrar som inte klarar av sin barn ...
Jag bara undrar ...
.. vad är det för fel på dagens söndagsskolor?

9 kommentarer:

  1. Söndagsskolor kan ni smålänningar skicka era ungar till. Vad värre är hörde jag av insatt Bolticare att Svedberg kan vara på gång inför nästa år. Kan du inte försöka sätta käppar i hjulet för det?

    SvaraRadera
  2. farsan:
    Angående söndagsskolor är vi helt överens ..
    Så länge dom finns är världen osäker ...
    Vad jag förstått bor Svedberg redan i världsmetropolen Karlstad och det lutar nog åt att du nästa säsong får dras med honom.
    Men som det ser ut för Boltic i år blir han ju rena rama dynamitlyftet för er :-)

    Men jag hoppas att du rapporterar in när du ser hans underskrift på papper.
    Sanningen ska fram och den ska fram först på |gås blogger :-)

    SvaraRadera
  3. Jag vet inte om jag hänger med i dina tankar. Vad är det som är fel med att ge stöd till familjer?

    SvaraRadera
  4. jonny:
    Detta är ju bara ett "tramspopulistiskt" förslag. "Supernannys" finns ju redan fast idag kallar vi det för socialtjänsten.
    Socialtjänsten har ju det yttersta ansvaret och ska se till barnens bästa, om föräldrarna söker hjälp.

    Men jag funderar också på vad som gått snett i söndagsskolan?
    Om man nu som i din KDS-värld vill hålla mammorna hemma vid spisen och barnen från förskolorna, då måste det ju vara söndagsskolan som ska leda dom in på den rätta vägen i det sociala livet.
    Men om det nu visar sig att barnen får problem och att familjerna inte klarar av detta, utan måste ha hjälp utifrån, då kanske man kan hitta felet i söndagsskolorna?

    SvaraRadera
  5. Josephzohn: Jag tycker inte att det verkar som om det är de föräldrar som lägger mest tid på sina barn som misslyckas. Förskola eller ej, jag tycker att samhället skall stödja alla som vill ge sina barn en bra start i livet, inte bara de som överlåter det mesta av uppfostran till kommunen. Kan det vara så fel?

    (Och om nu hemmet är så farligt, som det låter ibland, varför inte tvinga barnen att vistas på förskola efter säg ett år, ngt som nya moderaterna verkar vara inne på...)

    SvaraRadera
  6. Det jag anser viktigt är att familjerna ska få välja själva den barnomsorg som passar dem bäst. Jag tycker inte att alla ska stöpas i samma form, som verkar vara grundidén i den socialdemokratiska politiken.

    Politiken bör utformas så att alla stöttas, oavsett vilken form av barnomsorg man väljer, precis som Perspektivet skrivet.

    SvaraRadera
  7. perspekjonnykds:
    Svaret har jag redan givit, allt är redan reglerat via socialtjänsten, där finns all hjälp som familjer och barn i kris behöver ... hä bare å söke.

    Alla får välja vilken barnomsorg dom vill, men jag vill inte vara med å betala någon "lön" via skattemedel om ni väljer att ha era barn hemma hos mamma i köket. Om barnen är på förskola, har jag om jag vill koll på vad som händer. Förskolan har ju trots allt en läroplan mm. mm.

    Och det där med att barn blir stöpta i samma form är ju bara rena rama tramset och dravlet. Vi som jobbar inom förskolan lägger ner största vikt vid att barnen får behålla sin unikhet!
    Är det några som blir stöpta i samma form är det enligt min humbla mening barn som är hemma hos morsan och hennes kök, är det dessutom ett frireligöst kök blir saken än värre.

    SvaraRadera
  8. Josephzohn: Vi tycker olika, och jag respekterar både din åsikt och det arbete du lägger ned på att ge barnen en god uppfostran i förskolan där du jobbar.

    Alla förskolelärare är nödvändigtvis inte så kloka och förståndiga som dig. Jag har träffat föräldrar som stött på alla möjliga märkligheter på förskolor där de haft sina barn. T ex att barnen sprungit omkring halvnakna ute när det varit kallt, när pappa eller mamma hämtat sitt barn. Och många förskolor har uppmätt väldigt mycket buller. På samma sätt tror jag att det finns riktgt dåliga föräldrar stannar hemma med sina barn.

    Jag är dock övertygad om att såväl majoriteten av våra förskolor och majoriteten av de föräldrar som vill vara hemma med sina barn - tills de är tre, fyra eller fem - är bra bra för barnen.

    Kanske är det bästa att inte subventionera vare sig förskolor eller hemmaföräldrar...

    SvaraRadera
  9. perspektivet:
    Bullret! Det håller jag med om, det är ett problem att bita i. Jag kan för tillfället bara referera till två skolor, men där jobbar vi med att hitta lösningar både pedagogiskt och lokalmässigt.

    Jag anser att förskolan är en mycket bra plats för alla barn. Det finns pedagogik anpassad för mindre barn, vi har skolplaner som vi jobbar efter (Stockholms och Maria Gamla stans) vi har "verktyg" så att vi tidigt kan hjälpa barn med olika särskilda behov mm. mm.

    Det är ju bara att kolla med Skolverket och deras undersökningar, som visar att barn som gått i förskola ligger mycket bra till i de flesta hänseenden.

    SvaraRadera