22 april 2007

... gås Föreningen Withala i Stockholm

Vetlanda eller Withala, som han sa han den gamle Rudbeck, är ju en stad man inte lämnar i första taget. Men om man nu får för sig att göra det och då bosätter sig i den kungliga hufvudstaden kan man bli medlem i "Föreningen Withala i Stockholm". En gammal förening med anor. Hur gammal vet jag inte. Vilka anor den har har jag ingen aning om, med anor det har den, det har allt som har sitt ursprung i bandymetropolen Vetlanda!

Härom kvällen var det dags för årsmöte och på det följde vårens stora begivenhet. Bruno Robeling och Sven Sterner, två gamla ärrade kämpar från Vetlanda Hembygdsförening bjöd på bilder, filmer och berättelser ur stadens digra historia.

Nu har jag efter idogt journalistiskt gräfvande á la den i Vetlanda numera så kände Josefsson äntligen hittat Hembygdsföreningens egna hemsida och för er som missade kvällen på kafé Utsikten på Rehnsgatan (som för övrigt nog har den tråkigaste utsikten i Stockholm) kan det vara en bra start att bekanta sig med Vetlanda och dess historia ...

Och där, helt plötsligt, utan förvarning, där stod han, den gamle ...



Filmen "The Shoe Must go On".
Med bl.a "morbror Ernst".
Har jag "lånat" från ovanstående sida ..



Om du missade dom när dom gick på en bio nära dig ...
Än en gång.
Två efterlängtade repriser ...
Före och efter :-)
Gåsen - Bio
presenterar
Hvetlanda - en serie vykort




Gåsen - Bio
presenterar
Vetlanda - En stad i ruiner



Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Han den gamle är visst linslus i på hembygdsidan

    SvaraRadera
  2. Ja han är med på var och varannan sida :-)
    Många bilder blir det!!

    SvaraRadera