14 april 2007

... gås Superettan - Premiär

Premiär! Äntligen dags för fotbollspremiär. Premiär för årets upplaga av Superettan. Efter en lång försäsong med träning i tält, på grusplaner och ett antal träningsmatcher, känns det som att det äntligen är dags. Och tittar man på Robert Linds planering så känns det som om vi inte kunde valt en bättre helg att starta Sveriges bästa serie på. Solen kommer att skina, varenda grästuva lyser grön på Värendsvallen, domaren Tobias Matsson från Karlstad är laddad, hörnflaggorna vajar lite lätt. Nu kör vi!

Direkt i morgondagens premiär blir det ett toppmöte mellan Öster och Häcken. Två lag som av de flesta experter, tillsammans med IFK Norrköping tippas att ta steget upp till Allsvenskan. Två lag som båda åkte ur Allsvenskan förra året och som bubblar av revansch. Två lag som båda har målsättningen att sejouren i superettan ska bli ettårig.

Årets premiärmatch i årets serie mellan Öster och BK Häcken sänds direkt i TV4/Sport/Expressen (sändningen börjar 14.30), som för övrigt härligt nog gör en storsatsning på just Superettan. Kanalen utlovar att alla lag kommer att visas upp i TV-rutan och har man tur kanske han Lundh sitter där med sin dator, när det är dags för oss att möta Landskrona, så att jag kan "chatta lite" och få lite fina bortförklaringar varför Bois inte hänger med i den matchen!!

Nåväl tillbaka till verkligheten och morgondagens match.

BK Häcken ...



.. har tappat mittbacken Dixon till Malmö FF, men gamle Lucic finns kvar, men han har ju redan gjort sina bästa matcher!! Trots alla rykten och odds, är anfallaren Dioh Dixon kvar och honom får vi hålla ett extra öga på, däremot kommer inte den gamle Hasse Berggren till start han är skadad och återkommer inte förrän i maj. I "getingarnas" trupp finns det åter en Hysén, Glenns yngste pojk Alexander är numera andremålvakt bakom den rutinerade Christer Källqvist.

Östers IF ...



.. kommer att få en flygande start på årets fotbollssäsong, har man SAS som ny huvudsponsor så .. Dessutom har vi en helt ny tränarduo, Giles Stiles och Peter Wibrån och några spännande nyförvärv, bland annat anfallaren Ryan Johnsson, som kommer att bli ett utropstecken!! Tyvärr saknar vi förra årets bäste spelare, Pavel Zavadil, som av familjeskäl, fått lov att resa hem till Tjeckien! Men det finns så många bra spelare så att vi inte ens ska märka att Pavel är borta. Enda orosmolnet som jag ser det finns på målvaktsidan. Här hade vi redan förra året vissa problem och det är bara att hoppas att de båda ungdomarna Veselovsky och Malmqvist har höjt sig ett snäpp.

Mitt tips blir att vi klipper Häcken och att matchen slutar 2-1 till det röda och blå hemmalaget. Målen görs av Johnsson och Borg. Häckens mål görs av Lucic på straff.

Inför på osterfotboll.com

Premiäromgång - Superettan

Söndag 16/4

Öster-Häcken (15.00)
Falkenberg-Sylvia (16.00)
Sirius-Ljungskile (16.00)

Måndag kl.19.00
GIF Sundsvall-Mjällby
Landskrona-Enköping
Norrköping-Åtvidaberg

Torsdag kl. 19.00
Jönköping-Bunkeflo
Örgryte-Degefors

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Hej där nere!! ;)

    SvaraRadera
  2. .. sa han, som samtidigt räknade in en förlust mot BP ;-)

    SvaraRadera