14 maj 2007

... gås en helsingborgare ..

Återigen har Pavel Zavadil lämnat Växjö och Öster för en resa till Tjeckien av familjära skäl! Det är självklart ett stort avbräck att vår store mittfältsdirigent saknas i kvällens match mot Sundsvall och troligen även i hemmamatchen mot Norrköping på torsdag.

Läget påminner utan tvivel om våra rödblåa allsvenska "kollegor" Helsingborgs situation förra omgången, ett prekärt tabelläge, match mot AIK på bortaplan och utan den store Henke Larsson, men vad händer ...

Det är ett liknande scenario som jag hoppas på i kvällens match mot Giffarna. Alla för en, en för alla!! Men ska vi vinna på Norreporten Arenas konstgräs måste Stilles få ordning på anfallsspelet, vi har onekligen saknat ett konstruktivt anfallsspel och varit mycket uddlösa i inledningen av säsongen. Vi har fyra forwards men ingen som övertygar??

Sundsvall har efter en dålig start på serien fått ordning på sitt spel, med två raka segrar och nu senast slog man ju favoriterna Häcken på bortaplan! Häromdagen gjorde man i klart med den nigerianske anfallsspelaren Akombo Ukyima, men han är troligtvis inte med i matchen mot Öster.

Tabellmässigt har Giffarna 7 poäng, två poäng mer än oss efter fyra omgångar så visst behövs det en seger!!

Samtidigt som Öster spelar mot Sundsvall möter serieledarna IFK Norrköping BK Häcken på Idrottsparken i Norrköping. Landskrona möter Falkenberg och överraskningslaget Sirius tar emot Sylvia.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar