25 juni 2007

Dagens Hullaryd

Ibland blir man förtjust i platser man besöker. Hullaryd är en sådan. Dels för det fina lilla skithuset på Thelegården. Men det finns självklart fler sevärdheter i ett samhälle av Hullaryds diginitet. Hullaryd var ju en egen kommun fram till 1967 och Thelegården var dess kommunhus. (Numera tillhör det Aneby.)

Ottossons bageri, HullarydEtt besök på stadens konditori, Ottossons Bageri, är ett måste. Ottossions Bageri, vilken pärla. Dock endast öppet sommartid. Kaffe, wienerbröd och en kaka för det facila priset av 18 kronor och skiner solen som idag sitter man i den underbara trädgården bland trädgårdskonst och gråsparvar i mass! Regnar det ställs all fika in, då får man köpa med sig bakverken hem och brygga eget. För litet det är det Ottossons bageri och konditori i Hullaryd, det är så litet att man direkt känner igen sig när man kommer in i butiken :-)

Vill man veta vad som händer när det händer i Hullaryd, ja då är det bara att ta sig till "torget", där bussarna eller kanske bättre där bussen stannar, där finns den ... anslagstavlan!

Hullaryd centrum

Redan 400 år före Kristus upptäckte människan bygden kring Hullaryd och sen har det bara blivit att man (145 invånare) stannat kvar! Helt förståeligt. Ingen lämnar en sån här pärla, trots att möjligheter finns ...

Hullaryd centrum
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar