18 juni 2007

Dagens Johan Persson

Johan Persson är krönikör på Smålandsposten, tidningen med huvudsätet i Växjö.
Johan Persson skriver om Öster ... stackars sate :-)

Men han var på plats igår. Han var på den vackert varsamt förfallna betongarenan. Nu efteråt är han kanske ledsen att han behövde det. Vara där alltså. Han hade nog hellre varit på Movalla och bevakat "de gröna eleganterna" från Vetlanda. Men.

Nu var han på plats och han är inte nöjd. Han är inte nöjd med vad han fick se. Han är inte nöjd med vad det rödblåa hemmalaget presterade. Han är inte nöjd med det Stilleben till match han fick se.




"Östers anfallsspel som ett stilleben" i urval ...

Det värsta med matchen mot Degerfors var att den obarmhärtigt avslöjade de offensiva bristerna. Östers anfallsspel påminde mest om ett stilleben. Ni vet sådana där tavlor med orörliga föremål, kanske en vas med blommor, en skål med frukt, eller en jägares färska byte.


Inledande anfallsparet Ryan Johnson och Teafore Bennett agerade som två kompletta främlingar. Bennett må vara snabb i benen, men bristande teknik hindrar honom oftast från en lika snabb bollbehandling.


De gånger han (Zavadil) hittade rätt med sina pass hade han ofta vänt och vridit och snurrat så länge att Degerforsförsvaret både hunnit samla sig och ta en fika under tiden.


Jaq trodde aldrig att jag skulle få skriva det, men i den klena konkurrens som råder, med snubbelfoten Bennett, snedtände Borg och sege Johnson, borde Teever vara given i Östers anfall.


Ett annat viktigt grepp är att Giles Stille släpper sina hårda tyglar och uppmanar spelarna att fylla på framåt. Om ängslan är så stor att det behövs fyra Österspelare för att bevaka en ensam motståndarforward, blir det aldrig tillräckligt många mål gjorda för en allsvensk comeback.


Att Sven Elofsson artikel i samma tidning idag har rubriken "Vi behöver förstärkningar" känns inte så konstigt!

Den officiella matchrapporten >>>

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar