11 juni 2007

... gås Stadsparksvallen ..

Det var på just denna arenan som det besvisligen spelades bättre boll. Det var på gamle "Kocken" och Janne Nordströms tid. J-Södra mötte Grimsås det vet alla, men hur slutade den?? Vilka vann?? Fina priser till den som kommer med det rätta svaret. Obs! utan att lyssna på Torssons klassiska hit eller kolla på texten :-)

Ikväll är det äntligen dags för ännu ett "klassiskt smålandsderby" på denna oerhört vackert belägna fotbollsarena. J-Södra vs Östers IF. Vem bryr sig att det är dryga 13 mil mellan de båda residensstäderna och att vi bara mötts fyra gånger de senaste 38 åren ett derby är alltid ett derby och vi kan ju inte rå för att under tiden som skördat de stora segrarna så har J-Södra harvat långt ner i seriesystemet.

Men nu tycks det ha vänt för di gröne och kanske är det Olle Nordins förtjänst. Han har i alla fall lyckats med konststycket att ta J-Södra till Superettan och även fått laget att bli ett stabilt mittenlag. Dock har laget inte vunnit en enda hemmamatch denna säsongen! Ett mycket gott omen, sånt sitter i huvudet på alla Jönköpingsbor, det vi av erfarenhet. Sånt har dom alltid haft svårt att släppa! Det har dom haft sen "Timpa" Simonssons tid ...

Två spelare känner jag igen i "södratruppen", Thomas Backman som förra året spelade i rödblått och Elmander d.ä. Patrik Elmander som spelat i GAIS, Örgryte, Kalmar FF och i norska Raufoss är den spelare som vi får se upp med mest, tror jag! Backman har varit skadedrabbad och endast spelat en match.

Öster är nu helt skadefria och Pavel Zavadil, Ingemar Teever och Paolo Figueiredo är tillbaka efter diverse utflykter. Mario Vasilj och Marco Da Silva saknas på grund av avstängningar. Annars är det uppåt efter cupsegern över BP förra veckan. Uppåt värre, om man bortser från tabelläget :-)

Om man som vi ligger sist i tabellen och om man som vi tippades som ett av de lagen som skulle slåss om de tre platserna till Allsvenskan, då behöver jag inte egentligen inte skriva att detta är en måstematch, då behöver jag egentligen inte skriva att ikväll är det tamefan upp till bevis! Eller hur!

Nu djävlar kör vi över dom ... Ikväll kör vi över dom ordentligt och vi gör det inte bara till tonerna från Torssons, vi gör det i TV4/Sportexpressens direktsändning.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Kom igen nu, Öster! Vinn!

    SvaraRadera
  2. Sitter och kollar på den händelselösa och ganska jämna första halvleken.
    Jag hoppas att Öster gör som på Stadion senast, då man tog över totalt mot BP i den andra ...
    Annars är vi överens ...
    Kom igen Öster, kom igen!!

    SvaraRadera