23 augusti 2007

... gås BAOB (Name of Fame)


I den korta men exklusiva skaran av bandyspelare som inte bara har ett namn som bandyspelare utan också ett namn som inte går av för hackor och som har en sjölvskriven plats i Name of Fame är det idag dags att på begäran från alla på huvudläktaren (!) presentera Holger "Spiken" Lysell ...

L
Lysell, Holger "Spiken", bandyspelare från Broberg. "Spiken" fanns med i Brobergs första allsvenska lag som avancerade till allsvenskan 1932. Första säsongen i högsta serien gick bra och man slutade på andraplats efter Västerås. (Uppgiften hämtad från Huvudläktar'n).

Det har spekulerats hur han Holger fick sitt smeknamn och det finns tyvärr inga exakta uppgifter, men det troliga är att det antingen var för att han var snickare i det civila eller för att han även var en talang i orientering och han spikade varje kontroll? Ett rykte säger att han var målvakt och att han spikade igen sin målbur??

Nåväl. Har man smeknamnet "Spiken" och dessutom har samma initialer HL, som Tjustkulles eminente speaker Holger "Spikern" Ljung, är man given i BAOB:s Name of Fame (Näjm åff Fäjm)

Se även Klassiska bandyspelare
och även Kända bandyspelare

Bandylexikon - BAOB ... zlip.to/bandylexikon/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar