22 september 2007

Dagens 1975

Så har vi då kommit fram till det fina glassåret 1975.

Årets stora nyhet från GB var självklart 89:an. Man hoppades kunna upprepa succén med 88:an, glassen som man fick på köpet när man tog över "Trollehätteglass". 89:an blev dock ingen succé, den las på is efter ett par säsonger. Det var endast ute i Bromma som den funkade hyfsat. Brommabor har ju alltid gillat "med en smak av parafin"!

Observera att årets glasskarta hämtat sin bild från den idylliska lilla järnvägsstaden Mariefred!
























När glassen 89:an skulle lanseras kontaktade Vetlanda BK:s styrelse direkt GB:s direktion och tipsade om att året 1969, var ett av de stora inom bandyn. 1969 spelades ju den otroliga DM-finalen på klassiska Landbandybanan och därför tyckte VBK att GB gott kunde lansera en glass med namnet 69:an, men av någon konstig anledning backade GB, som kompensation la GB till glassen "Applåd" som alltså var en direkt homage till bandyns bandylag. Dessutom utanför protokollet, glassen "Glasseman" hette egentligen "Lasseman" efter våran Lasse "Målaren" Jacobsson, men på grund av ett tryckfel på tryckeriet blev det "Glasseman" och när man upptäckte det var det försent. Tryckeriet fick givetvis sparken.

Även Triumfglass lanserade en nyhet 1975. "Glassbägare". Produktutvecklaren på Triumfglass ville inte vara sämre än konkurrenterna. Han ville också vara med bandyglassdansen, men tyvärr visste han inte så mycket om bandy. Han trodde nämligen att "krokant" var smeknamnet på den krumma och vackert böjda bandyklubban ... Först lanserade han "Krokantpinnen" och så då i år "Glassbägare" med smak av krokant". Detta fick bägaren att rinna över och han fick ta sparken tillbaka till Norrland!
























Glassen "Nyfiken" som i år blivit 25 öre dyrare, kallades allmänt för "Nyfiken gul", inte efter Vilgots film, men väl efter "la Squadra Amarilla"!!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar