22 oktober 2007

... gås BAOB (Sockiplastbandy)

S
Sockiplastbandy, (ibland felaktigt "sockeplastbandy"), är en relativ ny fjantig och "fjollig" variant av den riktiga bandyn, en dålig kopia. Sockiplastbandyn spelas inomhus i s.k. gymnastiksalar. Bandy på en isfri yta?? Vem kom på den tramsiga varianten?? Måste ha varit en KDS:are!

Ska denna form av lekisbandy räknas in bland de riktiga idrotterna? Frågan har ställts på Riksidrottsförbundets årsmöten vid ett antal gånger, men man har inte ännu vågat ta något beslut.

Namnet sockiplastbandy kommer från ordet Sockiplast, som är en ankelsocka i frotté med en räfflad halkfri plastsula och som användes istället för sportskor. Sockiplaster förekommer än i våra dagar och användes då som inneskor på typ dagis och lekis.

Sockiplastbandy är ju som alla nu förstått ingen riktig bandy, det är en sport/lek som med fördel utövas av yngre människor s.k. barn under deras första stapplande levnadsår.

Någon riktig bandy är det inte, man kan inte leka bandy, och som han sa "han konsthandlarn", det finns ingen genväg till att bli en riktig lu (man). Vill man bli likt "Snoddas", "Bempa" och de andra stora svenska bandyspelarna bli riktiga män, då spelar man bandy på is och då helst utomhus ...

Sockiplastbandy är inget för vuxna män i sin bästa ålder!




BAOB - Bandylexikon på nätetBandylexikon - BAOB ... zlip.to/bandylexikon/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"



Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det var faktiskt ett gäng smågrabbar i Söderhamn för några år sedan som var med i Lilla Sportspegeln och presenterade sin egna sportsom påminner om det här.
    Den sporten hette dock Raggsocksbandy.

    En av grabbarnas pappa hade byggt om en gammal hölada och lagt in ett perfekt golv för ändamålet. Där halkade dom runt i sina raggsockar och spelade nån sorts rinkbandy.

    SvaraRadera
  2. Yes, det inslaget minns jag faktiskt!

    Och just i ladorna runt om i Sverige där passar även sockiplastbandyn bättre!!

    SvaraRadera