17 november 2007

Dagens Bandy(o)fäste

Idag var det Allsvensk bandypremiär och det blev ingen småländsk succé. Det gamla storlaget Nässjö förlorade redan igår mot Otterbäcken med 5-4 och det ser fortsatt tungt ut för "bänken". Gamle Tranåsspelaren Niclas Mannerberg var enda gläjdeämnet för förre VBK-tränaren han Edlund. Niclas gjorde 2 mål!!

Idag fortsatte utförs- eller uppförsbacken för bandyfästet Småland! Målilla var dock mycket nära att rubba storfavoriterna Kungälv på bortaplan, men det blev förlust med 4-3 och bäst på plan var gamle VBK-målvakten Jacob Säleby!

Jönköpings Bandy, som tränas av Gert Johansson, var chanslösa mot Frillesås trots hemmaplan. När domaren blåst av matchen blinkade förlustsiffrorna 4-10 på anslagstavlan ...

Men säsongen är ju lång, så smålandsbandyn kan återfå fästet innan säsongen är över ...

Till sist ett grattis till Edsbyns IF som till slut efter sudden death kunde besegra Dynamo Moskva i Europacufinalen. 7-6 blev det till slut och nu har "byn" tagit två stora bandyskalpar på några få dagar. Först Vetlanda på Kullen i söndags och så då Dynamo idag!!!

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Tack
    Underbart att få vinna över Dynamo för en gång skull, och i Moskva. Kan inte bli bättre.
    Ser att du glädjs med oss, som en sann entusiast. På plus sidan blir ju att ni lyckades hålla emot världens bästa klubblag så bra, eller hur ;-) er prestation växer.
    Ett jä..a bra Edsbyn

    SvaraRadera
  2. Ja det var starkt gjort, ett tag kändes det som om det fanns en bandygud, som var en rättvis jävel och att Edsbyn skulle förlora på sitt egna hörnmedicin :-)

    Edsbyns seger var också ett bevis på att bandy är ett lagspel!

    Men snart är eran storhetsperiod över.
    Jävla Edsbyn!!

    SvaraRadera