28 december 2007

Dagens VBK

Efter att ha sett årets första bandymatch, om man bortser från sex blöta minuter på Zinken, kan jag bara konstatera att det ser ganska ljust ut för bandyn i Vetlanda. Segermatchen mot Motala på annandagens visade både att det finns ett stort bandyintresse i metroplen och att det finns en stor potential i årets upplaga av la Squadra Amarilla.

Det var oerhört kul att se den unge backen Viktor Törner, som var säkerheten själv, inte ett misstag på hela matchen, han är både placerings- och brytsäker och spelar med stor pondus. Snacka om löfte!!

Magnus Karlsson har i år vuxit några bandytum och gör ett stort defensivt jobb i det tysta.

Björn Einarsson är oerhört viktig som pådrivare, framspelare och målskytt, vilket underbart iskallt mål han gjorde. Huvva, huvva ...

Det mest positiva var att se Christoffer Edlund. Han som har varit lovande i många år, men som inte riktigt, i mina bandyögon utvecklats vidare, har i år tagit många utvecklingsskär. Han påminner mycket om tränare Johansson, när han var som bäst. Vilket driv han har, han är så snabb, så snabb, att det nästan är en omöjlighet att stoppa honom med justa medel och när han nu även lärt sig att skjuta och själv söker upp bollen mer, tar mer egna initiativ, känns det som att det inte dröjer länge för han förbundskapten Jakobsson upptäcker honom. Musti, musti ...

För Johan Löfstedt var det viktigaste att han fick sätta två strutar. Han är en gudabenånad bolltalang, vilket han visade redan förra säsongen, men har självklart en bit kvar till toppformen. Men tänk ... Tänk när han är fulltränad igen och samspelet med Edlund och de övriga sitter som en handske, då blir det kul för den svenska bandypubliken!

Tyvärr var Per E. sjuk och spelade inte mot Motala, men han är också en spelare som utvecklats mycket i år. Han har fått vara skadefri och lagt på sig några kilo, vilket har gjort honom till en bättre spelare. Han kreativitet och irrationella spelstil behövs för att få lite större variation i spelet. Förhoppningsvis är han med på den tuffa "norrlandsturnén" som inleds med match på Jernvallen i kväll!!

Det märktes klart och tydligt att Motala hade stor respekt för den nyutnämnde
landslagsmannen PG Gustafsson. Han fick direkt två man på sig och så länge de blåvita spelarna orkade styrde man effektivt bort honom. Men i den andra halvleken visade han prov på sin storhet och han gjorde också det viktiga 3-2 målet på hörna.

Just Motalas taktik i den första halvleken, att sätta press på PG, man hade samma taktiktanke i den andra men orkade inte, visade också VBK enda svaga punkt. Avsaknaden av en naturlig vänsterhalv. Defensivt gör Fredrik Johansson en klart godkänd match, men offensivt? Offensivt och konstruktivt räcker han inte till, vilket gör att spelet stannar upp och blir lite för enkelt att läsa för motståndarna.

Denis Riabchevski är fortfarande en liten gåta för mig och jag känner att tränarteamet Johansson&Sandell helt enkelt måste hitta ett sätt att krama ur mer från denne gudabenådade bandyspelare.

Bandyns Elitserie går nu in i ett tuff och intensiv matchperiod. Fram till VM som inleds den 27 januari ska vi spela 11 matcher, lika många som vi fram till dags dato spelat!!?? I tre veckor blir det spel onsdag, fredag och söndag, så vi får hoppas att det inte blir fler skador och att både Styrbjörn och Adolfsson snart är med på isen igen ...

Som jag skrev tidigare möter vi ikväll SAIK på Jernvallen och på söndag är det dags för Broberg på Hällåsen. Två oerhört tuffa matcher för ett VBK som i år haft lite svårt på bortaplan. Får vi med oss två poäng är jag nöjd, för sedan har vi två raka hemmamatcher mot samma lag.

När det gäller kvällens drabbning mot serieledarna Sandviken räcker det med att skriva Partik Nilsson. Han har på 11 matcher gjort 47 mål!!

Men våran defensiv såg stabil ut mot Motala, det gäller att hålla tätt i början. Det får inte bli som det blev på Kullen förra året, då SAIK och Patrik Nilsson snabbt gjorde 3-0 ... Men å andra sidan vände vi ju den matchen och vann med 5-4, efter ett märkligt avgörande mål av Roffe. Ett långskott från mittlinjen som på något märkligt sätt letade sig in i maskorna! Tack för kaffet!

Den här matchen tippar jag med hjärtat och slår till med 6-5 till VBK. Broder Nick har tippat 5-5. Vad tippar du?? En guldtia står på spel!!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar