30 januari 2008

Dagens Don Kischottis

Efter Sveriges vinst över Ryssland spekuleras det på alla bandybloggar och andra bandysidor av rang om huruvida Finlands ska lägga sig i matchen mot Kazakztan!

Saken är ju den att Finland vill ju till alla pris i världen undvika Ryssland i semifinalen. Han Hansson påminner om skandalen under P19-VM i Söderhamn nyligen, då ryssarna lät Finland vinna och på så sätt slapp Sverige i finalen. En skandalmatch som fick de båda svenska förbundskaptenerna att avgå och den svenske elitdomaren Kent Lisell att lämna in sin internationella domarlicens!

Nej, självklart tål inte den internationella bandyn en ny läggmatchskandal och vi får verkligen hoppas att den finske förbundskaptenen Sören Persson tar ut bästa laget och får sin blåvita bandylejon att göra sitt bästa ...

Men.

Tänk om! Vill kazakerna möta Ryssland i semin? Tänk om. Vilket scenario!! Ut på den underbara isrektangeln åker två lag som båda två vill förlora?? Ut på den underbara isytan i Moskva åker det in två lag som båda två gör allt för att undvika att vinna.

Tänk om. Tänk om det lag som gör det sista självmålet vinner!!

Jag säger som han Vreeswijk skrev efter att ha tagit hem två bandysupportrar utklädda till fotbollsspelare till sin erotiska kammare, för att tända njutningens lampa ...

"Vilken tur, sa Don Kischottis, att jag inte är sådan jag ..."


Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

  1. Du har en väldigt underhållande blogg. Kollar den dagligen. Synd att du håller på fel gult lag men du kan ju vara bra ändå. Den 30/12 var jag på middag i Brobergs klubbstuga. Till efterrätt gick vi ut och åt upp Vetlanda med en komfortabel 4-1 seger. Men en trevlig liten hejaklack hade ni.

    SvaraRadera
  2. Hörrödu.
    Tycker nog ändå att den typen av läggmatch är av en betydligt mildare grad. Inget lag spelas ju här bort ifrån semifinalen. Finnarna väljer ju bara motstånd. Eftersom jag håller på Finland när det handlar om landslagsbandy så ser jag hellre att Lejonen möter Sverige där det finns större segerchans.

    SvaraRadera
  3. han hanebo:
    Tack!
    Men vadå håller på fel lag?
    Det finns ju bara ett gult lag??
    Jag hoppas dock att maten smakade bra den 30/12 och att du kände den fadda eftersmaken när domaren, isen, hörnflaggorna och framförallt vinden blåste oss på den segern :-)

    jansson:
    Men även kazakerna kan ju välja motstånd, eller hur och även dom vill ju undvika att möta ryssarna??
    Och vill man då undvika att möta ryssarna gäller det ju att undvika tredjeplatsen ... eller???

    SvaraRadera