30 januari 2008

Dagens Moskva

Efter en bedrövlig första halvlek, vände Sverige i den andra och vann gruppspelsfinalen mot Ryssland. Det blågula landslaget låg under med 4-1 i paus, men gjorde 4-0 i den andra. 5-4 till Sverige efter 92 minuters bandy. Härligt!

Två straffmissar drar dock ner helhetsbetyget och ska det bli guld på söndag i den troliga finalen mot just ryssarna gäller det att göra mål när bollen ligger på straffpunkten. Idag missade först Marcus Bergwall och sen målkungen Patrik Nilsson efter två dåligt slagna straffar.

Sändningen från Moskva håller hög klass men det gör tyvärr inte kommentatorn på TV4 Sport ... Man skulle lugnt kunna skriva, trist jävel, den där kommentatorn och det är inte utan att jag saknar han Chris, han Hans Elis och han "världens bäste Claesson"!!

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

  1. Det är bara att surfa in på webben och lyssna till den ryska kommentatorn.

    Själv börjar jag bli en fena på ryska nu....

    SvaraRadera
  2. Som jag skrev någonstans, förra årets stora behållning när det vankades webbsändningar från Kemerovo var just den eller de ryska kommentatorerna, jädrans vad dom lever sig in i matcherna.
    Minns med glädje matchen mellan Svetsia och Belarussia (21-5) och glädjen varje gång som de vitryska lirarna gjorde mål :-)

    Jag läste ryska i några år men jag hann inte med speciellt mycket ...

    Men tillbaka till fyran, dom kunde väl i alla fall låtit kommentatorn resa till Moskva??!!
    Då hade det ju iaf känts som om det var match!!

    SvaraRadera
  3. Jag håller med om att den stackars kommentatorn låter trött och eländig, där han sitter många mil från handlingens centrum. Men jag är glad att det över huvud taget finns en kanal som vill visa bandy-VM, i denna TV-såpans högkonjunktur.

    SvaraRadera
  4. Håller med om att Sverige behöver sätta sina chanser i finalen om det ska bli en ny seger över ryssarna. När det gäller kommentatorer så ska det mycket till innan man börjar sakna talfels-Chris men Sten Rosenberg saknar jag. TV4 hade väl i alla fall kunnat satsat å en bisittare till den stackars Blomqvistarn.

    SvaraRadera
  5. Vi är överens.
    Och att man saknar han Chris visar ju bara på vilken nivå TV4 ligger.
    En bisittare och en resa till Moskva hade förhöjt stämningen minst 1000%.

    Men visst är det bättre än förra årets webbsändning från Kemerovo, även jag ibland kan sakna de/den ryska kommentatorerna.
    Vilken glädje, vilket engagemang och dessutom då på ryska :-)

    SvaraRadera