30 januari 2008

Dagens Vykort - Bandytorget

Det berömda Bandytorget i bandymetropolen Vetlanda. Kortet är från tiden innan bassängen och man kan fundera över vad som pågår på torget? Det ser ut som en uppvisning av lastbilar, men det kan även vara ett tornadospel, där de äldre hästdragna fordonen utmanar de motordrivna!



Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

  1. Nej nej, Åsa Nisse torget är vad det är. De har vi fått bevis för ett flertal gånger på denna blogg. Bandytorg, de de e någe annat de. :-)

    SvaraRadera
  2. Hahahaha avundsjukan ...

    En metropol som Vetlanda har ju likte andra metropoler, som Stockholm, New York, Bromma och Paris självklart flera torg, så visst finns det även ett torg uppkallat efter han oppfinnaren, men just dom vykorten räknas som rariteter och är likt en del djur svåra att fånga, men lugn, den ger sig får se.

    Finns det något torg i Edsbyn?? eller är det bara raka gatan genom byn :-)

    SvaraRadera
  3. Jodå, även den lilla byn har torg och inte bara ett utan två. Där finns Norra torget och Södra torget och där emellan går Långgatan som all bilburen ungdom åker fram och åter på under kvällstid.
    Inget Bandytorg tyvärr, men väl 18 kyrkor eller 19 om vi räknar Bandykyrkan.

    SvaraRadera
  4. Två torg??
    Det hade jag ingen aning om!
    4 raka SM-guld men ändå inget bandytorg!
    Vofför inte??

    18 kyrkor??
    Vafalls.
    Det är ju mer än vad Jönköping och Vetlanda har tillsammans och dessa två obygder brukar ju kallas Sveriges Jerusalem ...
    Nu fattar jag noll.
    18 kyrkor??
    Ofattbart.
    Hur många är ni som ska dela på dom??

    SvaraRadera
  5. Inget bandytorg beror väl på att de alltid tagits emot på Ön de senaste 4 gångerna. 1978 har jag för mig det fick stå på balkongen vid Centrum fiket som ligger vid Södra torget. Men kalla det för bandytorg nää... de vill jag nog inte. Hur de var de tre första gångerna vet jag inte.

    HA HA kyrkor å kyrkor.
    Inte lätt att växa upp där, om man som jag inte tillhörde någon av de alla frikyrkoförsamlingarna.
    Hälsinglands Jerusalem de e Edsbyn det. Trodde alla förstod varför den kallas Bandykyrka vår nya bandyarenan. Väckelsemöten på sommaren är det tänkt och har väl varit några redan.
    Som du förstår är man i lilla Byn antingen eller. Tror det är 23 olika frikyrko församlingar som delas på de ca 12000 invånarna i kommunen.

    SvaraRadera
  6. Inget bandytorg, då ska ni banne mig inte ha fler guld :-)
    Å andra sidan går det ju att försköna tillvaron och skapa det man inte har??
    Och sedan en viss gås hamnade i bloggvärlden har ju Vetlanda förskönats både med ett bandytorg och idag ett "Åsa-Nisse dito", frågan är bara var och att få fram bildbevis hahahahha

    Om man räknar in hela metropolkommunen kommer vi nog lugnt upp i 23 kyrkor ...
    Och precis som i byn var det i Vetlanda när en annan växte upp, för eller emot och jag valde Robert Lind.
    Kramfors, det är grejer det.

    SvaraRadera