19 augusti 2008

Dagens Sugarbabe



Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

  1. Här är hon i igen, helt (nästan) säker på att det är Josephzohns fru. En kokett dam och en en konstnärs drömm. Fråga han Zorn? Tror jag vet hur dom träffades (småskvaller kanske)?.

    Hon var troligen en vildgås från början. På en felflygning i norra delen av Stockholm måste hon landa i ett s.k nödläge. Han Josephzohn var ute på en övergiven flygbas för att kolla in dass hausen. Konstnären stod mitt på landningsbanan när hon störtdök. Och sen förstår ni allt, näbbar möts, fjädrarna ryker sin väg. Snart var det också pippin på gång.

    Lite uppgifter från Knikipedia (ej helt säkert belagda).

    Gäss (Anserini)
    Släktet Anser har en färgskala som går i grått och brunt, dock finns det några arter som är övervägande vita. Gäss har ett snattrande läte och även ljudliga trumpetstötsliknande rop. Alla gåsarter lever på norra halvklotet. Gässen ruggar en gång om året och är då oförmögna att flyga. De är ganska bra simmare, men dyker endast som ungar eller när fara hotar under ruggningstiden. Både ordet gås och Anser (liksom Tyska Gans) tros ha samma ursprung i ett indoeuropeiskt urspråk. Den brittiske språkforskaren W.B. Lockwood anser att ordet är minst 5000 år gammalt. Gås räknas ofta som vardagsmenymeny numera. Gåsen symboliserar ibland dumhet, som i det märkliga uttrycket "dum som en gås". Forskningen pågås fortfarande för fullt eftersom ämnet är mycket intressant.

    Anm: En konstnär är en utövare av någon av de bildande konsterna.

    SvaraRadera
  2. Är detta Josephzohns fru?
    Svaret kommer kanske i nästa nummer!

    Men det känns otroligt osannolikt.
    Om dina uppgifter stämmer?
    "Gässen ruggar en gång om året"
    Hon, Sugarbabe ruggar ju varje dag, dessutom är hon ju ruggigt läcker, ruggigt snabb i tanken, (vilket då inte heller skulle passa in, med det är ju en annan gås) och det viktigaste, man kan inte påstå att hon (Sugarbabe) passar in i beskrivningen "vardagsmeny", jag menar, ärligt talat Kenneth.
    Hur ofta ser du sådana här läckerbitar, hur ofta har du en sådan här läckerbit på eller vid ditt matsalabord??
    Hur ofta.

    Men att hon (Sugargoose) var av den vilda sorten från början, råder det ingen tvekan om och att vårat första möte var ett stormigt sådant, osant är det dock att fjädrarna rök och att våra näbbar möttes!!
    Sant är att hon vid vårat första möte satt som spetsad på min näthinna och att jag sedan den dagen inte kan glömma eller förtränga henne.

    SvaraRadera
  3. Sanningen finns där ute i universum! Vetlanda är fruktansvärt hårt kopplat till galaxen. Bäst att hålla sig "up to date". Han "Nisse på Åsen" visste en hel del han också, det syntes tydligt i en av hans sista filmer.

    SvaraRadera
  4. Sanningen finns absolut därute antingen över eller under ribban.
    Gåsen avslöjar alltid vintergatans alla grymma sanningar.

    Åsa-Nisse visste en del men jag vet inte riktigt vad du spelar an på??

    SvaraRadera
  5. Han var ju i raketform "för det mesta", men kom inte så långt, till Korsberga kanske? Han var också duktig astrolog och atronom. Men Knohultarkivet har inga pengar att presentera all den senaste och inte ens den gamla förlegade informationen. Precis som om alla andra myndigheter och instutitioner. Vi lever i ett mörker emellanåt. Men gåsbloggen är vid liv, ett ljus trots allt.

    SvaraRadera
  6. När han fick vara i Korsberga eller Skirö då var han i raketform, när han var tvungen att vara i Täby, då försvann alla former.

    Utan gåsablåggen blir världen ett total mörker!!

    SvaraRadera