26 april 2010

Dagens Etsning

Ska'ru henga me hem å glotta på en etsning?



Katarinahissen, Stockholm en etsning av..??
Just det.
Av vem??
Jag kan inte tyda signaturen.
Han Fronning som skickade den ser typ "Theo" "Skog"??
Någon.

Uppdaterat 27/4
Theddy Skog .. synonym för Jean Skoglund.
Tack Fronning!

***

10 kommentarer:

  1. Som den giriga mansslukerska jag är så, ja tack gärna det! :-)

    Sen kan du hälsa farbror Fronning att jag inte är intresserad av Torsten. Bättre grejor får han allt komma med!

    SvaraRadera
  2. Nu skrev jag ju etsning, inte hetsning!!

    Va??
    Vad är det för fel på Torsten???
    Passar väl fint in i den där sandiga playan???

    SvaraRadera
  3. !!! Torsten har ju t o m en egen hustomte ombord. Tant Binda är omättlig i sin aptit. Jag ger upp.

    MrJ: Theddy Skog är en pseudonym för Jean Skoglund.

    SvaraRadera
  4. Tyvärr står det inte vilket år den är gjord/ska föreställa men... efter 1909 (då satte man upp Stomatolen) och före 1931 (då rev man det centrala huset där restaurang Pelikan låg). Många var nog förbannade på den omdaningen också, tror du inte?

    SvaraRadera
  5. pef:
    Det är rätt .. hon blir aldrig nöjd ändå, det är så enkelt att sitta där på andra sidan stupet och bara ska ha och ska ha :))

    Jean Skoglund känner man ju till.
    Och det är väl ungefär vad dom skriver att värdet ligger på typ 100/150 spänn, men det är ju inte det sämsta, väljer man bara rätt sylta så är det ju 5x50 cl :))
    Å andra sidan har jag en massa konst som inte har något värde typ van Gogh, men som är jädrans bra!

    Jag tror inte att man var så arg som jag är idag, mest för att dåvarande Slussen var trafikmässigt ett inferno, men många saknade nog den gamla klassiska Pelikan!
    Stadsmuseet har en fantastisk målning föreställande det huset och Pelikan.
    För några år sedan var jag med och renoverade en gammal modell av nuvarande Slussen, när museet gjorde en utställning om Slussen och då var den målning med .. den skulle jag vilja ha!!!

    SvaraRadera
  6. Omättlig, på ALLA områden! :-)

    Men ge inte upp, jag väntar med spänning här på andra sidan. NÅN gång blir röret överfyllt, och DÅ...

    SvaraRadera
  7. Jag betalade förvisso en aningen mer men jag trodde aldrig att jag gjorde ett ekonomiskt kap. Grafik och särskilt den svartvita kostar väldigt lite om det inte är någon av de största, och det gör ju inget. Då kan man samla många fina, nästan gratis. :)

    Jo, jag utelämnade trafikaspekten så att du skulle ha nåt att komma med ;) Personligen tycker jag mycket om det nuvarande Slussenområdet ur flera vinklar men det är knappast perfekt. Jag hoppas sannerligen man reviderar den nuvarande planen för att skapa större öppna ytor och snyggare byggnader. Tyvärr innehåller nej-lägret lite för många olika ståndpunkter förutom själva nejet. Alltså varför man säger nej. Jag tror att detta är kontraproduktivt så till vida att man blir möjliga att avfärda som just ett gäng nej-sägare. Jag anser att man nog får acceptera att Slussen ska göras om och istället koncentrera sig på att göra det, arkitektoniskt, så bra som möjligt. Det är vad jag tror. :)

    En pilser samt fläsk med löksås på Pelikan idag smakade finfint :)

    Barbro: Om inte Torsten duger så vet inte jag...

    SvaraRadera
  8. Personligen gillar jag grafiken väldigt mycket och billigt eller nästan gratis är ju alltid bäst!!

    Nuvarande Slussen är absolut inte perfekt idag, mycket har ju förändrats sedan 1935 (va??), men jag tror och hoppas att man gör som han den vandrande Frisk sa.
    Man tar typ bit för bit och ser över hur den delen funkar trafikmässigt och annat "mässigt" idag, vad som måste ändras, sen renoverar eller river man och bygger upp den igen.
    Jag är helt övertygad om att man dagens teknik och kunnande lätt kan bevara det man vill!!
    Helt rätt har du att Nej-lägren är oeniga eller/och har olika förslag, men det känns ganska naturligt att det blir så, man får ett förslag presenterat för sig och man reagerar och det första man gör är att säga NEJ!
    Ett litet krux är ju att det nästan alltid är frågan om tävlingar! Så har det varit med Slussen flera gånger och så var det med Stadsbiblioteket och då blir det lätt lite "storslaget" och det kanske inte passar typ känsliga delar av Stockholm.
    Kanske man nu skulle sätta ihop en arbetsgrupp/människor/Stockholmare med olika kunnande, som går igenom alla synpunkter och förslag som fått nej och av detta ...

    Pelikan .. var ett tag sedan man var där, får bli nu när det äntligen gås att cykla igen!

    SvaraRadera
  9. Visst är det naturligt detta med nej-lägrets olika agendor. Jag menar bara att de politiker som gärna vill åstadkomma något och verkligen se till att det blir gjort kan säga "hur vi än vänder oss har vi ändalykten bak för aldrig kan vi göra alla nöjda" för att sedan slå klubban i bordet. Risken är att det blir en ännu värre långbänk tills hela klabbet rasar samman. Dessutom finns det ju risk att populister utnyttjar situationen så här i valtider. Kanske kan någon sådan arbetsgrupp du nämner vara bra, men... Det känns som en fegvariant att lämna över beslutet till folket (som ju redan valt sina representanter), liksom den rödgrönaröran vill göra med förbifarten...
    Nå, det kan bli bra men risken är att även där kommer åsikterna vara alltför långt ifrån varandra eller att resultatet inte faller folk på läppen iaf. Vad vet jag?

    Kan en gås gås på Pelikan? De har härliga fläsklägg också!

    SvaraRadera
  10. Nej vad vet du??
    Därför gör som jag!!
    Men i princip är vi överens om det iskalla läget.
    Och slog man inte klubban i bordet denna gång??
    Och vad hände då, och vad händer nu??
    Personligen är jag inte orolig att det skulle bli ännu en långbänk och att det skulle gå ett eller två innan .. bara detta förslag stoppas och det blir ett "slussvänligare" :)!!

    En gås kan alltid gås på alla lokaler, däremot kan han icke äta på alla .. serveras där gås gås han vidare??

    Fläsklägg med rotamos??

    SvaraRadera