29 september 2011

Dagens Slussen

Slussen nyligen ...

Slussenblomma

Bekymrad

Slussen

Tyskan sedd från Slussen

Slussen

Meddelande från en av aktionsgrupperna: Bästa medlemmar! I dag den 29/9 ska stadsbyggnadsnämnden fatta beslut om Nya Slussen. Beslutet går sen vidare till Kommunfullmäktige som klubbar beslut före jul. Idag kommer vi att samlas utanför Tekniska Nämndhuset vid 14:30 för att finnas på plats när de olika politiska partiernas grupper ska mötas kl 15 för nämndens möte kl 16. Vi visar rött kort för Nya Slussen, vi har kort, visselpipa och hoppas på uppslutning!
Ni kanske vet om att S har gått ut med att de tänker rösta nej. M förhandlar med MP vars ledning har en annan åsikt än medlemmarna i partiet, som motsätter sig stadens förslag. Sten Nordins otålighet att få fram Nya Slussen kan komma att stoppas av för mycket motstånd. Och det motståndet har vi varit med om att skapa!

Om ni inte är på plats på Fleminggatan 4 idag, så var med i tanken!
Hoppfullt!

PS I SvD idag uttalade arkitekturhistorikern Eva Eriksson att "Förslaget går inte att rädda" i en artikeln som talade om allvarliga brister i Foster Bergs förslag. Mao: Slussen går att rädda! DS
Slussen

Slussen

Slussen

Slussen

***

5 kommentarer:

  1. Hej! Här kommer en lite annan syn på förslaget - och kritiken mot det:
    http://www.yimby.se/tag/slussenmyter

    SvaraRadera
  2. Den synen får du behålla för dig själv!

    SvaraRadera
  3. Synen verkar delas av en majoritet av Stockholmarna om man ska tro opinionsundersökningar, men det är förstås viktigt att förslaget genomlyses - från alla håll.

    SvaraRadera
  4. Min syn är perfekt och jag är genomlyst från alla håll och vet vad jag tycker.
    Rädda Slussen från Sten-Öken Nordin!!

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder!
    Stupröret osynkat, men är med i tanken.

    SvaraRadera